160 راهکار علمی و عملی برای احیای زایندهرود
ناصر حاجیان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در اصفهان، در خصوص مشکلات رودخانه زایندهرود و راهکارهای عملی احیای این آبراهه مرکزی ایران گفت: برای احیای زایندهرود 160 راهکار علمی و عملی را در قالب یک کتاب، گردآوری و تألیف کردهایم و در گروه تخصصی عمران آب واحد اصفهان برای حل این مشکل برنامه داریم و مسئولیت میپذیریم.
وی افزود: در دانشگاه آزاد اسلامی در گروه عمران و در بخش آب، چند سالی است که برنامههای تحقیقی و پژوهشی متمرکزی را روی موضوع زایندهرود و دیگر حوضههای آبریز کشور، آغاز کردهایم و حالا برای حل مشکل آب کشور و بهخصوص رودخانههای کارون و غیره، راهکار داریم و میتوانیم مسئولیت بپذیریم و پاسخگو باشیم.
پژوهشگر حوزه آب اظهار کرد: بهمنظور نیل به اهداف مورد نظر برای احیای زایندهرود، فعالیتهایی بهعنوان زیرساختهای مورد نیاز احصا و نهایتاً 160 راهکار تهیه و تدوین که به اختصار در ادامه رئوس آنها ارائه شده است.
حاجیان تشریح کرد: تدوین پایگاه دادهای زایندهرود نخستین گام برای این منظور است. برای حل هر مشکلی در کشور در رشتههای مختلف از قبیل آب، صنعت، ذوب فلزات، تولید برق و ...، در آغاز کار نیاز به پایگاه دادهها مشتمل بر همه اطلاعات مورد نیاز از برداشتهای قبلی داریم. بر همین اساس پایگاه دادههای زایندهرود مشتمل بر اندازهگیریهای مورد نیاز بر اساس استاندارها از سال 1320 تدوین و تحلیل شده است.
وی گفت: بررسی مشکلات زایندهرود در قالب پرسشها و پاسخها، گام دوم این مسیر است و در اقدامی زیربنایی بر اساس یک بررسی منابع میدانی، مصاحبه و حضور در همه جلسات و همایشهای مرتبط انجام و نتایج حاصل در چهار دفتر نوشته و نکات مهم و نهایتاً مشکلات در قالب 32 سؤال تهیه شد. برای بیشتر سؤالات یک مقاله علمی پژوهشی بهگونهای تهیه و نهایتاً به پاسخ بخشی از مشکل در آن پرداخته شد.
عضو هیأت علمی گروه عمران آب واحد اصفهان افزود: در گام سوم برای جمعآوری همه مطالب مرتبط با زایندهرود، جلد اول کتاب مرجع جامع زایندهرود در قالب حدوداً 1230 صفحه تألیف شد که برای هر پژوهشگری بیشتر مطالب مورد نیاز مرتبط با حوضه زایندهرود را در دسترس قرار میدهد.
محقق و پژوهشگر واحد اصفهان اظهار کرد: برای حل مشکل آب کشور بهخصوص آب زایندهرود بهعنوان آبراهه مهم بخش مرکزی ایران، باید از طریق قوانین ملی و بینالمللی نیز برخی موضوعات مورد بررسی قرار گیرند. متأسفانه در ایران، افراد فنی قانون نمیدانند و ما برای حل این نقیصه، اقدام به تألیف جلد سوم مرجع جامع زایندهرود با عنوان خشکی زایندهرود از دیدگاه فنی و حقوق ملی و بینالمللی کردیم.
حاجیان توضیح داد: با استفاده از این کتاب، افراد فنی در قالب حقوق، سعی در حل مشکل زایندهرود دارند و حقوقدانان با مطالعه مسائل فنی دید بیشتری در حل مشکل از طریق دفاع در دادگاههای صالحه را خواهند داشت. در کشور ما متأسفانه دانشگاهها در حل معضلات کشور در طول بیش از نیم قرن گذشته نقش فعالی نداشتهاند یا آنکه در بیشتر موارد وقتی خواستهاند در موضوعی اظهار نظر کنند، بیشتر به بیان ایرادها و اشکالات بسنده کرده و راهکاری ارائه نکردهاند.
انتهای پیام/4062/
انتهای پیام/